søndag 4. mai 2008

Vågsbygd Hagegale er igang!


Vi bestemte oss for å lage et hagelag her i Vågsbygd. Og det har vi gjort. Foreløpig er vi i "privat regi" som det så fint heter. Vi begynner i det små.

I dag hadde vi vårt første møte. Vi møttes på Cafè i byen og diskuterte planter og klubb så det skummet i munnvikene.

Hva vil vi? Hvem vil vi ha med? Hva skal vi gjøre?

Vel, vi vil prate planter, dele planteglede og få masse inspirasjon og lærdom av hverandre.
For mange er hagehobby en ensom hobby. Ikke alle har en omgangskrets som er hagegale, og vi vet jo alle hvordan det er når venner og familie blir glassaktige i blikket og fortrenger høflig en gjesp, mens vi legger ut om den og den planten som blomstrer osv. Jada... da er det godt å ha noen likesinnede av og til.

Vi satser på møter hos hverandre, små turer til intressante steder, planteskoler eller liknende. Botaniske hager.
Eller rett og slett bare skravling og kaffe.
Plantebygging er jo en artig sport. Frøbytting likeså.

Vi har lagt ned som regel, at ved møter hos hverandre skal det være beskjeden servering for å unngå stress med matlaging og slikt. Den tiden kan man heller bruke i hagen. En bolle chips og kaffe er strålende.

Vi vil ha med alle som er interessert. Unge og gamle.

Nå er jo våren snart over og sommeren står for døren. Ute eksploderer det i grønt og vi løper som gale mellom krukkejord og vintertrøtte gressklippere. Utegrillen skal fram, og det skal de overvintrede plantene også. Det er en herlig tid. Kanskje den aller beste tiden synes jeg.
-Man løper hjem etter jobb for å ta en kjapp runde i hagen for å se om ett eller annet har grodd noe mere siden i går. Har noe sprunget ut? Har sneglene spist noe? Hvor mange snegler kommer det i år? Og får jeg til agurk? Skal jeg satse på Zinkpotter som matcher, eller skal jeg fortsette med "rot-og-skrot-krukkene" og satse på en "chabby-chic stil"?

Spørsmålene er mange. Og det er deilig å ha noen å diskutere lecakuler og hagehansker med.

Neste møte blir hos Ellen i Voiebyen. Hun har en fantastisk veranda med utsikt over skogen. Det blir den: 3 Juni kl 19:00. For veibeskrivelse kontakt Ellen Walnum eller Charlotte Myhre.

Vi gleder oss og håper dere kommer!!!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis!

nefertiti sa...

Grattis med nytt hagegallag! Lykke til :-)

Anonym sa...

Så ergelig at jeg ikke kunne komme denne gangen, men 3. juni er jeg på plass. Det gleder jeg meg til.

Anonym sa...

Gratulerer med nytt hagegallag :D

Bloggen er nå lagt inn på lenkesiden http://hageblogger.blogspot.com/ Så kansje det fører til at flere finner dere :)

norskeyper sa...

Tank u so møtch Charlotte. Du er en knupp og en kjemperessurs.

Tone sa...

Hei hagegale!!
Har prøvd å legge inn melding her et par ganger, men blir "kasta ut" - Jeg har kost meg veldig på bloggen din - takk for hilsen på min!
Du skriver helt etter mitt hjerte. Det er godt å høre at vi er flere som er litt mer enn normalt middels over hageinteressert...
jeg får heldigvis dekka mine skravlebehov om hage på jobben - har flere kollegaer som er helsprø hageeiere. Men hva de stakkars andre rundt lunsjbordet syns om at vi leser hageblader og peker og gestikulerer og veiver med armene mens vi forteller "hva vi gjorde ihagen i går" - eller har med blader med sykdom - ja det vet jeg ikke. Tror de blir litt slitne av oss - men det får de tåle!
Nei,nå skal middagsrestene vekk fra bordet, og fruen iler ut i hagen!
Ha en fin kveld!
Hilsen Tone i Ås

Unknown sa...

Så gøy at vi er flere, Tone. Høres kjent ut. Jeg har ikke så mange hagegale på jobb. Men jeg gjør så godt jeg kan med å påvirke. Noen av de jeg jobber med har i alle fall begynt å så litt. Så det er jo en god start.