onsdag 31. desember 2008

Ny tid for neste møte!

Pga, flere som ikke kan forrige dato, så blir ny dato nå: 27. Januar kl 19oo. Går det greit?
Kom gjerne med tilbakemeldinger anng dette.
Jeg skal kontakte Morten på Randesund Planteskole som avtalt å høre når han eventuelt har tid til oss.

Ellers så ønsker jeg alle et strålende nyttår, og måtte alle frø spire!!!

Send mail til meg, for veibeskrivelse eller andre spørsmål.

onsdag 17. desember 2008

Eeeeen gang til!!

Som så godt beskrevet i forrige innlegg, så er jo ord overflødige.

En utrolig koselig kveld. Minimalt med stress, maksimalt med kos. Noen manglet jo desverre. Men håper vi er fulltallige neste gang.

Men som sagt, så var det ikke mangel på skravling om alt mulig. Men det er tydelig at frøsesongen nærmer seg... Ellea har begynt for fullt allerede. Deilig å sitte blandt julemusikk og erteblomstspirer. Ikke mange får oppleve det nei.

Men vi i Vågsbygd Hagegale, er jo priviligerte i den forstand. Galskapen tar fullstendig overhånd noen ganger, og resultatet blir slike ting.

Som Ellea sa: "Kommer politiet å arresterer meg, hvis jeg planter poteter under verandaen?" Nei.. her er det bare å sprenge grenser. Prøve nye ting, og se hva som skjer.

Som jeg har sagt før, ingen må fortelle mine planter at det er noe som heter surjordsplanter og kalkholdigjordsplanter.... det har de aldri hørt om. Og de trives i skjønn armoni, villt uvitende om hagingens mange vanskelige regler.

Her er noen flere bilder fra kvelden.

juledrivhus

Neste møte blir hos meg den 20 Januar. Kl 19.OO.

E-mail meg for veibeskrivelse. Eller hvis det passer dårlig.

Førjulssamling i drivhuset


I går var det jeg som hadde gleden av å ha Vågsbygd Hagegale på førjulsbesøk i drivhuset. Jeg trenger vel ikke å si at skravla gikk som vanlig - hadde den ikke gjort det hadde det virkelig vært noe å skrive om:-)
De som var samlet var: Edith, Charlotte, Mete, Juni, Ellea og ettehvert også Amo. Amo oppdaget først i går (fordi beskjeden kom så sent) at det var juleavslutning på skolen samtidig med samlingen i Vågsbygd Hagegale. "Å nei det er jo samtidig med Vågsbygd Hagegale" utbrøt hun, hvorpå sønnen repliserte "Er ikke jeg viktigere enn Hagegal damene mamma?"....:-)

Som vanlig spredde emnene seg over hele spekteret: Juleavslutning, juleball, strikking, juleblomster (og hvordan i alle dager tar man vare på en amaryllys slik at den blomstrer til neste år!), frø, sitrus tre , blogging og blokking på YouTube, osv. osv. Menyen bestod som seg hør og bør av pepperkaker og julegløgg - både med og uten rødvin.

Som lovet hadde jeg juletre, bittelite og falskt - men dog juletre, og Charlotte sørget for ytterligerer julestemning med hjemmelaget morell likør.

Som vertinne fikk jeg gleden av et mildt gavedryss som varmet:-) Fra Juni fikk jeg engelen Bjørnar ( jeg elsker engler). Navnet var det Charlotte som ga ham da hun umiddelbart mente at den så ut som en Bjørnar bakfra:-) Stakkaren ser hårløs ut her, pga den møke bakgrunnen, men han har svart hår. Fra Edith fikk jeg to vakre telyslykter, med snøfnugg. Både lyktene og Bjørnar ble prompte hengt opp i taket i drivhuset der de gledet oss resten av kvelden. Fra Charlotte fikk jeg trådholder fra Gros Hage. Vakker og praktisk liten sak, og enda vakrere ble den med den nydelige påskriften fra Charlotte.
Et av kveldens emner var strikking og Metes dille på å strikke luer. Her var det temaer som : hvilke butikker er "livsfarlige", noe som lød underlig kjent men kanskje i forbindelse med en annen dille?:-) Mete var så vennlig å ta med seg noen av resultatene av dilla hennes, og Charlotte var så elskverdig å ta på seg jobben som modell:-) Jippi! Enda en julegave i boks:-)

Og hvis noen skulle lure.......slik hadde det sett ut dersom du hadde tittet inn gjennom døren i drivhuset. Å så koselig!.........eia var jeg der........Men det var jeg jo:-) og det er jeg glad for!